top of page

Vervoer van de toekomst?

Gaan we het fileprobleem en alle daarmee samenhangende problemen zoals economische schade en milieuvervuiling binnenkort oplossen door middel van verschillende innovaties? Jazeker is het antwoord. We kiezen steeds vaker voor duurzame oplossingen die moeten leiden tot een schonere en veilige manier van vervoer.

In de toekomst zullen elektrische auto’s niet aan de kabel moeten om op te laden maar zullen zij al rijdend zich opladen op de innovatieve snelweg.

Zijn vliegende auto's haalbaar?

Naast de zelfrijdende en elektrische auto zijn er ook al diverse prototypes van vliegende auto’s. Is het realistisch vraag je je misschien af? Groot-Brittannië heeft al 500 miljoen pond in het experiment geïnvesteerd en in Zuid-Korea is al 12 km wegdek voor Elektrisch busverkeer in gebruik genomen. De eerste uitkomsten zijn positief.


In september 2018 ging de Volvo-kopter al de lucht in. De Volvo-kopter biedt plaats aan twee personen en gaat ongeveer 100 km per uur. Deze zouden voor taxi diensten kunnen worden ingezet.

In Amerika zijn er al concepten ontwikkelt door een start up uit Boston die veel sneller kunnen vliegen en ook verticaal kunnen opstijgen en landen en als taxi’s dienst moeten gaan doen. In 2024 wil men met dit concept al met een dienstverlening starten. Een vlucht tussen LA en San Francisco zal 55 minuten gaan duren.

Realistisch of niet, één ding is zeker het transport van goederen en personen zal de komende tijd door allerlei innovaties, waarvan dit er slechts één is drastisch wijzigen. Het zal niet alleen gevolgen hebben voor de transportsector maar ook op andere sectoren zoals gezondheidszorg, weg en wegenbouw etc.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page