top of page

Een mooi project in Rotterdam

Het afgelopen jaar hebben partner VDL en Lemonfield een mooi project gedaan bij een elektrotechnisch bureau in Rotterdam.


Dit is de oude situatie (hal, oude kantine en hal vanaf de omloop)


Opdracht en doel

Onze opdracht was om binnen het bestaande pand het interieur te vernieuwen en de wensen van de organisatie zelf en het personeel mee te nemen in dit hele traject. Denk hierbij aan faciliteren van groeiambities, de dynamiek van het bedrijf meenemen in het concept en het uitdragen van de kernwaarden van de organisatie.

In het ontwerp dat is gemaakt door Francis Saris van Same-D , hebben wij als projectteam een aantal belangrijke knelpunten uit het verleden kunnen wegnemen. Uitgangspunt bij het ontwerp was dat het niet alleen een project was van vervanging van meubels maar te maken had met een visie gebaseerd op een andere moderne, dynamische manier van werken.


Bij de volwassen arbeidsverhoudingen die al worden gehanteerd wordt nu ook tijd-en plaats onafhankelijk werken gestimuleerd en worden activiteit gerelateerde werkplekken aangeboden. Zo zijn alle werkplekken uitgevoerd als zit-sta werkplek, er zijn stilte ruimtes, belplekken, diverse zit en sta vergaderruimtes, een uitgebreide break-out zone die o.a. te gebruiken is voor de lunch, bijeenkomsten, maar waar je ook kunt werken en informeel met elkaar kunt overleggen.


Daarnaast is de centrale hal een gastvrije ruimte geworden waarin de core-business van Endenburg Elektrotechniek veel beter zichtbaar is geworden. Zo zijn er allerlei verschillende soorten verlichting toegepast en zijn er roomdividers gemaakt van in kleur gespoten elektrabuis. Daarnaast hebben we in de hal, maar ook op andere plekken in het pand fotowanden gemaakt met projecten van Endenburg.


In de centrale hal worden de gasten welkom geheten maar er kan ook informeel worden overlegd of door klanten en bezoekers van Endenburg nog even worden gewerkt. De traditionele receptiebalie is weggehaald en de gastvrouw verwelkomt nu proactief haar gasten.


Stappen

Uitgangspunt bij onze aanpak is het ontzorgen van de klant en onze expertise in dienst stellen van onze opdrachtgever. In onze aanpak zijn we gestart met het in kaart brengen van de wensen van de klant. Daarvoor hebben we interviews gehouden met diverse betrokkenen.


Vervolgens hebben wij een visie ontwikkelt en een plan van aanpak geschreven, een onderling relatieschema opgesteld en een voorstel gedaan voor een intern verhuisplan. Want de winkel bleef open tijdens de verbouwing. Alle wezenlijke input hebben we gebundeld en vervolgens zijn we samen met de architect aan de slag gegaan.


Zij heeft een prachtig ontwerp gemaakt en dat is uitgebreid en regelmatig overlegd met onze opdrachtgever. Na goedkeuring van het VO (voorlopig ontwerp) en DO (definitief ontwerp) en het kleur en materiaal voorstel zijn we gestart met de uitvoeringsfase. Daarbij zijn we een leveranciers selectie gaan maken en hebben in overleg met onze opdrachtgever een aantal partijen gekozen om het project te realiseren.


In de uitvoerende fase hebben we de gehele verbouwing begeleid en hebben het budget alsmede de voortgang en kwaliteit bewaakt.


Resultaat

Het uiteindelijke resultaat is iets waar zowel de opdrachtgever als wij enorm trots op zijn. De verbouwing viel samen met het 90 jarig bestaan van Endenburg en dus was er reden voor een dubbel feestje.


Uit een enquete is gebleken dat liefst 92% van de werknemers vind dat de vooraf bepaalde doelstellingen zijn behaald. Daarnaast maken mensen nu beter gebruik van de ruimtes in het pand en van hun werkplek.


Bekijk de foto's en zie het verschil.

Dit is de nieuwe situatie (van linksboven naar rechtsonder: Break out zone (oude kantine), werkplekken, vergaderdeel op een afdeling, hal)


Zelf plannen voor het opnieuw inrichten van je bedrijf?

Wil je meer weten over dit project of hoe we jouw organisatie bij dit soort vraagstukken kunnen helpen? Wij houden van een goed gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op via mail: Rene van der Lem of Bas Lamfers. Bellen mag natuurlijk ook. Wij zijn bereikbaar op Rene: 06 532 42 576 of Bas: 06 144 79 274

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page