top of page

Strijd om de kolencentrale

An offer you can't refuse?

Er is iets interessants aan de hand momenteel in kolenland. Nuon heeft een kolencentrale in Amsterdam. Een smerig ding dat zorgt voor veel uitstoot. Het zou dus mooi zijn als die gesloten kan worden. Energieleverancier Van de Bron heeft daarom een bod gedaan van 1 miljoen om de centrale te kopen en er vervolgens een andere bestemming aan te geven. Op zich leuk natuurlijk als je als energieleverancier geld investeert om een energiecentrale te sluiten.

Nou is Van de Bron ook geen 'huis, tuin en keuken' energieleverancier. Zij leveren alleen maar duurzaam opgewekte energie en staan al langere tijd in de top van meest duurzame energieleverancier.

Kolencentrale in Amsterdam van Nuon

An offer they refused...

Helaas ziet Nuon dit tot op heden niet zitten. Ze hebben in december aangegeven dat ze open staan voor sluiting mits er een goede oplossing komt voor de 2o0 medewerkers van de centrale. Op zich een nobel idee.

De reden die Nuon geeft voor het afwijzen van het bod is de volgende: Nuon vond het idee sympathiek, omdat "onze ideeën voor het realiseren van een duurzaam Nederland dicht bij elkaar liggen", maar heeft het "stuntbod" toch afgewezen. Voor Nuon is de vervroegde sluiting van de centrale een ,"serieuze aangelegenheid", laat de energiemaatschappij weten.

Help is underway

Op zich lijkt 1 miljoen mij ook een serieus bod. Maar Nuon denkt hier, helaas, anders over. Gelukkig hebben we nog de gemeente Amsterdam en dan met name de wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid). Die heeft nu aangegeven ook een miljoen vrij te willen maken om het bod van Van de Bron te verdubbelen. Zou Nuon dit wel over de streep trekken?

They lived happily ever after?

Als hedendaagse energiereus wil je toch niet meer negatief in het nieuws komen omdat je een kolencentrale open wilt houden. Voor een bedrijf dat in 2015 nog een winst boekte van 143 miljoen, mag je beter verwachten... Wat is de goodwill en merknaam je waard? Daar kan geen commercial of marketingcampagne tegenop.

Kortom wordt vervolgd.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page