top of page

Top 3 inspiratie voor Lemonfield

In dit blog een top 5 van websites waar ik veel nieuws op het gebied van duurzaamheid vandaan pluk. Er zijn gelukkig zeer veel interessante bronnen waar ik mijn kennis over duurzaamheid opschroef. Dit is mijn persoonlijke top 3.

1. Duurzaam Bedrijfsleven

De website van Duurzaambedrijfsleven kan zelf het best omschrijven wat ze doen:

DuurzaamBedrijfsleven is het grootste onafhankelijke platform over duurzaam ondernemen, innovatie en cleantech in Nederland. Dagelijks leveren we een compleet overzicht van nieuws en achtergronden over de kansen die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) biedt. We tonen technologische doorbraken, belangwekkende ontwikkelingen en de business case van duurzaamheid.

Kortom een bron van inspiratie en nieuwe ontwikkelingen. Leuk om te volgen. De site is niet geheel verassend: www.duurzaambedrijfsleven.nl

2. Ellen MacArtur Foundation

Deze foundation is opgericht in 2010 en richt zich op de circulaire economie. De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Een mooi initiatief met grote bedrijven als Google, Nike, Philips en H&M die ze steunen.

Daarnaast organiseert de foundation ieder jaar het Disruptive Innovation Festival (DIF). Met dit online, open festival nodigen ze denkers, ondernemers, innovators en bedrijven uit om antwoord te geven op de vraag: "De economie is aan het veranderen - wat moet ik weten, ervaren en doen?"

Dit zijn de links:

3. Worldometers

Deze site geeft vooral inzicht. Het is een 'live' ticker van statistieken in de wereld. Hoeveel mensen zijn er dit jaar geboren en overleden, hoeveel wordt er uitgegeven aan ziektekosten, de hoeveelheid CO2 uitstoot dit jaar. Dat soort zaken. Heel handig om soms even naar te kijken en te bedenken hoe snel dingen veranderen en hoe klein we zijn. Maar dus ook bruikbare statistieken.

Dit is de site:

Ik zal in de komende periode vaker een top 3 geven van interessante zaken. Denk bijvoorbeeld aan boeken of instagram-accounts.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Delen en likes worden natuurlijk zeer gewaardeerd.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page