top of page

Prijs van batterijen voor elektrische auto's daalt zeer snel

Vanmorgen staat er een interessant artikel op duurzaambedrijfsleven.nl over de prijs van batterijen voor Elektrische auto's. Die dalen in rap tempo wat een grote invloed heeft op de verkoopprijs van elektrische auto's.

Elektrisch vervoer

De prijs voor batterijen van elektrische auto's is in 2020 ongeveer $100 per kilowattuur. De periode daarna daalt de prijs zelfs naar $80 blijkt uit een onderzoek van WardsAuto. De $80 prijs is van belang omdat op dat moment elektrische auto's qua prijs kunnen concurreren met diesel- en benzineauto's.

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien hoe hard de prijs al gedaald is.

Prijs van batterijen voor Elektrisch vervoer

Zodra er op prijs geconcurreerd kan worden zal de overstap voor een hoop meer mensen de moeite waard zijn. Een ander issue dat veel mensen hebben met Elektrische auto's is de afstand die ermee gereden kan worden. Gelukkig worden de batterijen ook steeds beter en verbetert die dus ook.

Wij merken zelf dat range nog wel een probleem is. Wij rijden zelf de e-Golf van Volkswagen. Maar veel verder dan 120km komen we echt niet. Dus dat is nog wel iets waar we soms over na moeten denken. Al moet ik wel zeggen dat meer dan 90% van onze ritten veel korter zijn dan die afstand en dan werkt het prima. Daarnaast rijdt het fantastisch en is het beter voor het milieu.

Mocht je eens elektrisch willen rijden. Onze auto is te huur via Snappcar en daarnaast kun je altijd contact opnemen als je een testritje wilt maken om elektrisch rijden te ervaren.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page