top of page

Eerste transatlantische vlucht van vliegtuig op zonne-energie

Gisteren is de eerste transatlantische vlucht door een vliegtuig dat vliegt op zonne-energie uitgevoerd door de Zwitser Bertrand Piccard. Hij steeg op in New York en vloog naar Sevilla. De bedoeling was om naar Parijs te vliegen om dezelfde vlucht te maken als de allereerste transatlantische vlucht van Charles Lindbergh uit 1927. Helaas moest de Solar Impulse afwijken van het vluchtplan door het noodweer in Frankrijk.

Solar Impulse vlucht

Kansen

Deze vlucht toont aan dat de mogelijkheden steeds groter worden. Op het gebied van zonne-energie zijn er grote ontwikkelingen. De opbrengst van zonnecellen wordt steeds hoger terwijl de prijs daalt. Het feit dat er nu een eerste vliegtuig is dat deze afstand kan vliegen op zonne-energie biedt hoop voor de toekomst.

Over het vliegtuig

De Solar Impulse is 72 meter breed en daarmee iets breder dan een Boeing 747. Er zitten meer dan 17.000 zonnecellen op de vleugels. Deze leveren de energie voor de motoren. Het vliegtuig is gemaakt van koolstofvezel. Het project is bedoeld om de mogelijkheden van duurzame zonne-energie te tonen.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page