top of page

Hoe ga je voedselverspilling tegen

Minder eten verspillen

In Nederland gooien we zo'n 14% van ons voedsel weg. Dat is 50 kilo per persoon per jaar. Enorme hoeveelheden. Dus als we dit kunnen verminderen, is dat uiteraard goed voor het milieu. Maar ook voor je portemonnee. Wat gebeurt er als je in plaats van 14% maar 4% zou verspillen. Dan bespaar je 10% op je boodschappen per jaar. Dit kan zomaar een besparing opleveren van 110 euro per persoon in jouw huishouden.

Minder weggooien

Simpele manieren om minder eten weg te gooien? Meet je pasta, rijst, aardappelen af voordat je ze in de pan mikt. Vries restjes in of eet ze de dag erna als lunch. Check je voorraadkast voordat je boodschappen gaat doen.

Boodschappenlijstje

Maak een boodschappenlijstje. Supermarktbezoekers die zonder boodschappenlijstje inkopen gaan doen, gooien 40% meer weg dan de kopers die zich trouw aan het lijstje houden. Zonder boodschappenlijstje is de verleiding om ruim in te kopen een stuk groter. Zo zetten aanbiedingen, voordeelverpakkingen en acties tot veel (impuls)aankopen.

Bewaren

Bewaar je voedsel op de juiste plaats. Wil je bijvoorbeeld dat je bananen niet te snel rijpen, leg ze dan apart van je andere fruit. Leg brood niet in de koelkast. Hierdoor wordt het sneller oud. Bewaar het in een broodtrommel en het blijft langer goed. We hebben hier een mooie oplossing voor met de broodtrommel van Rig-Tig.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page