top of page

4 x duurzaam nieuws van deze week

Regelmatig een blog schrijven is hardstikke leuk. Je leest iets over een onderwerp dat betrekking heeft op duurzaamheid en schrijft vervolgens een stukje met de hoop dat mensen het lezen en interessant vinden, en wellicht delen.

Deze week, zoals wel vaker, was er een hoop interessant nieuws. Vandaar dit keer een greep uit het nieuws van de afgelopen week. Een soort 'keek op de week', maar dan duurzaam....

Obama presenteert plan

We beginnen met het grootste nieuws.

President Obama presenteerde deze week zijn klimaatplan. Hierin wil hij de uitstoot van Co2 met 32% terugdringen ten opzichte van 2005. Dit moet gerealiseerd zijn in 2030. Nou is in Amerika bij het Republikijnse deel van de natie nog niet echt de noodzaak doorgedrongen van klimaatverandering. Hij kan dus stevige kritiek en weerstand verwachten. Zoals met al zijn plannen overigens.

Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie:

Tesla wil zijn auto's 1 miljoen miles laten rijden

Dan kijken we naar onze vrienden van Tesla. Je weet wel, die van de hypercoole electrische auto's (en tegenwoordig van de niet minder coole batterijen voor het opslaan van energie). Ik zeg het er tegenwoordig maar even bij wat Tesla doet, want ik sprak vorige week iemand die nog nooit van Tesla had gehoord. Ik zal geen namen noemen..... mam.

Tesla heeft aangekondigd een auto te willen produceren die 1 miljoen mijl mee kan. Of te wel 1,6 miljoen kilometer. Dat is nogal wat. Tesla wil dit bereiken door onder meer met slimme zekeringen de motor te beschermen tegen overbelasting.

Lees meer over dit onderwerp in het blog van Elon Musk (de oprichter en eigenaar van Tesla) onder het kopje Luuudicrous Mode.

Onderstaand een foto van het nieuwe model van Tesla, de model X, die begin 2016 geleverd gaat worden.

IJskappen smelten sneller dan gedacht

Dan naar het slechte nieuws. Uit onderzoek is gebleken dat de ijskappen veel sneller smelten dan aanvankelijk gedacht. Onderzoek door de Zwitserse University of Zurich World Glacier Service, die al 120 jaar de gletsjers monitoren, blijkt dat de ijskappen een halve meter tot een meter van hun ijs verliezen per jaar. Dat is 20 tot 30% sneller dan in de 20ste eeuw.

Meer lezen over dit onderwerp? Dit artikel gaat er dieper op in.

Plastic Soep

Het laatste nieuws dat ik wil delen gaat over plastic soep. Geen smakelijk gerecht maar een serieus probleem. Er drijft in onze oceanen 8 miljoen ton aan plastic. Een gigantisch probleem dat een serieuze bedrijging vormt voor zeevogels en vissen. Jaarlijks sterven er 1 miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren als gevolg van de plastic vervuiling. De 21-jarige Boyan Slat wil hier verandering in brengen. Deze Hagenaar bedacht een systeem om dit vuil uit de oceanen te scheppen. Meer lezen over deze ontwikkeling? Kijk dan hier.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op via 06 144 79 274 of bas.lamfers@lemonfieldprojects.nl. Delen van dit blog wordt zeer gewaardeerd.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page