top of page

Vergeet Pasen, 22 april is het Earth day!

Sinds 1970 wordt er ieder jaar Earth day georganiseerd door de Earthday Association.

Het doel van deze dag is aandacht te vragen voor consumentengedrag en de gevolgen daarvan. Vooral in Amerika en een aantal Spaanstalige landen is dit een belangrijke dag, waarop er veel aandacht is voor milieuproblematiek.

Geschiedenis

In 1990 was de 20ste Earth day, met enorm veel aandacht in kranten en op televisie. In totaal zijn die dag 200 miljoen mensen gemobiliseerd om aandacht te vragen voor het milieu en de problematiek. Dit heeft een enorme boost gegeven aan de bewustwording omtrent recycling. Er waren, in tegenstelling tot de eerste editie in 1970, miljoenen dollars beschikbaar voor campagnes.

In 2000 is voor het eerst internet ingezet om mensen te bereiken. Dit had een zeer positief effect. Meer dan 5000 organisaties buiten de VS deden mee en er werden miljoenen mensen in 183 landen bereikt. Host van deze speciale dag wasLeonardo DiCaprio.

Heden

De aandacht voor klimaatproblematiek neemt nog steeds toe. Meer en meer mensen zijn zich bewust van de gevolgen van klimaatverandering en proberen op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de oplossing van dit probleem. Helaas gebeurd er momenteel nog niet genoeg om klimaatverandering te stoppen. Eén Earth day is niet voldoende daarvoor. Wellicht moeten we starten met een Earth decennium.

Muziek

Er is een tekst geschreven voor Earth day die uit volle borst gezongen kan worden. Dus heb je vandaag geen tijd om je in te zetten voor een beter milieu, leer dan onderstaande tekst uit je hoofd en verras je gezin vanavond ;)

Joyful joyful we adore our Earth in all its wonderment

Simple gifts of nature that all join into a paradise

Now we must resolve to protect her

Show her our love throughout all time

With our gentle hand and touch

We make our home a newborn world

Now we must resolve to protect her

Show her our love throughout all time

With our gentle hand and touch

We make our home a newborn world

Oh ja, graag op de muziek van ‘Ode to Joy’ van Beethoven.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page