top of page

Hoe creëer je een duurzame organisatie?

De vakantieperiode is nu in volle gang. Gelukkig is het ook hier in Nederland heerlijk weer.

Na de vakantie is het tijd om het werk weer op te pakken. Nog nagenietend van de mooie natuur of de mooie stranden van de vakantiebestemming is het goed om als organisatie actief te worden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo kun je eraan bijdragen dat onze planeet net zo mooi blijft als hij nu is en om kun je kosten besparen. Lemonfield heeft modules ontwikkeld om op een laagdrempelige manier - die tegelijkertijd kosteneffectief is - de eerste stappen te zetten op het gebied van MVO.

Modules

Binnen alle disciplines van een organisatie kan duurzaamheid toegepast worden. Van inkoop of mobiliteit tot goede doelen en personeel. De meest gebruikte classificatie is het triple bottom line principe. Dit bestaat uit People, Planet en Profit (3P). Met dit principe in gedachte heeft Lemonfield een aantal modules ontwikkeld die geïmplementeerd kunnen worden binnen organisaties. Iedere module kan afzonderlijk gestart worden, waardoor een organisatie op zijn eigen tempo kan verduurzamen.

Fase 1: Roadmap

Waar staat jouw organisatie? Wat zijn jouw doelen op het gebied van duurzaam ondernemen? In deze oriënterende fase brengen we dit samen in kaart.

Fase 2: Quick Wins

In deze fase realiseren we de eenvoudig te behalen doelen. Wat is voor jouw organisatie het laaghangend fruit? Is het energiebesparing of bijvoorbeeld mobiliteit?

Fase 3: Duurzame organisatie

In deze fase gaat duurzaamheid de hele organisatie door; van productie of dienst tot medewerkers. De core processen van je organisatie gaan we verduurzamen. Dit is de meest uitgebreide module.

Fase 4: Keten

Waar staan jouw leveranciers op het gebied van duurzaamheid? Kun je leveranciers helpen om te verduurzamen, zodat zij voldoen aan jouw duurzaamheidsdoelen? Hoe ga je hierover in gesprek? Wat zijn de valkuilen en hoe help je elkaar echt verder?

Meer weten? Ik praat er graag over verder. Neem contact met mij op via 06 144 79 274 of via bas.lamfers@lemonfieldprojects.nl

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page